Anlita proffs när det blir aktuellt med trädfällning i Skåne

03 maj 2022
Cecilia Olsson

editorial

Träd har fantastiska egenskaper som man bör uppskatta och ta vara på. De är väldigt bra för hälsan och miljön eftersom de renar luften och lagrar koldioxid. Utöver det så skänker de svalkande skugga när det är varmt och soligt, de fångar regnvatten när det öser ner regn och erbjuder dessutom en boplats för olika fåglar och insekter. Sist men inte minst så skapar de en väldigt grön, vacker och trivsam miljö som kan kännas helande. Det finns dock gånger då man måste fälla trädet för att det inte mår bra eller för att det helt enkelt står dumt till.

Det kan bli aktuellt att fälla vissa träd

Ett sjukt träd kan vissa gånger räddas men ibland är hoppet ute. Då är det bättre att fälla trädet eftersom ett sjukt träd kan innebära fara för omgivningen. Fallande trädgrenar kan orsaka stor skada på det som finns under trädet och är det tillräckligt svagt så kan till och med hela trädet falla vilket såklart kan orsaka ännu större skada.

trädfällning Skåne

Träd kan också orsaka problem även då de mår bra. Till exempel så finns det stor risk att rötterna ställer till det när ett träd växer nära brunnar och ledningar under marken. Träd har en förmåga att söka näring i läckande ledningar och tar sig in genom otäta skarvar, förskjutningar eller sprickor. Träd som växer väldigt nära fastigheter kan orsaka fuktproblem på fasaden eller så kan rötterna förstöra grunden. Det finns dock en fördel med träd som växer nära eftersom de suger upp vattnet runt husgrunden. 

Arborister som erbjuder trygg trädfällning i hela Skåne

Det kan därmed vara värt att ta sig en funderare innan man fäller trädet. Träd behöver väldigt många år på sig för att växa sig stora, men de kan huggas ner på bara en kort stund. Det kan därför vara klokt att vända sig till experter som kan hjälpa med goda råd och framförallt fälla trädet om det beslutet fattas. Alias Arborist har lång erfarenhet och kan erbjuda säker trädfällning i Skåne.

Fler nyheter