Barnen ger livet nya perspektiv

20 maj 2020
Mikael Barani

En av de fantastiska sakerna med att få barn är att man kan introducera dem till de saker som man själv hade önskat få ta del av när man var liten. Sedan är det förstås en annan sak om ens ungar faktiskt fastnar för det man erbjuder. För det handlar främst om att erbjuda dem alternativet – vad de sen själva gör med det är i slutändan upp till dem.

Visst kan man uppmuntra dem till att fortsätta även när lusten tryter, ibland är det ju en temporär svacka som de har hamnat i. Samtidigt så måste man som förälder vara lyhörd. Det är lätt hänt att man pressar barnen när de egentligen inte vill syssla med en aktivitet. Istället för att stimulera till upptäckande får man ett barn som kanske sparkar bakåt och inte vill prova något alls istället.

Det är ett evigt labbande detta med att vara förälder, barn och människa. Allt är ett ständigt utforskande och det är vi som är utforskarna. På så sätt är livet som ett stort äventyr där vi råkar ut för än det ena och än det andra. Det gäller att ha is i kistan i vissa stunder, inte låta sig slås ned på grund av det som händer.
Andra gånger är det bara att släppa taget och låta sig hänföras. Som när man finner den enkla glädjen i att rida på en häst på https://www.swartlingsridskola.se/.

För det är faktiskt så att livet blir till det som vi gör det till. Det är sällan så att det alltid är kul, ibland kan det till och med vara plågsamt. Men efter regn kommer alltid solsken, en kliché som i allra högsta grad är sann.

När man har barn har man för övrigt också den perfekta ursäkten: Du kan alltid använda kidsen som alibi för att själv få prova på en massa roliga saker.

Fler nyheter