BDSM – vad är det egentligen?

26 september 2019
william eriksson
BDSM – vad är det egentligen?

Bdsm är en sexuell lek som innefattar bondage, dominans, underkastelse och sadomasochism. Det innebär att den ena personen har kontrollen över den andra. Oftast blir den underkastade personen bunden med rep, kedjor eller remmar. Sedan utdelas bestraffningar eller belöningar i olika former, till exempel smisk, hett vax som droppas på kroppen, hårda nyp eller slag på olika kroppsdelar. Det är en mild form av tortyr utan att skada personen. Att tillfoga och mottaga smärta är ett sätt att förhöja den sexuella njutningen på. Syftet är att frigöra endorfiner som ger en euforisk känsla och största möjliga tillfredsställelse.

 

Från lätta smekningar till grov förnedring

Bdsm kan utföras i många olika steg, från fjäderlätta beröringar till mer våldsamma handlingar med förnedring av olika grader, som att till exempel bli kissad på. Det skall dock understrykas att även om tankarna kan föras till misshandel så har detta ingenting med övergrepp att göra. Det är en överenskommelse där båda parterna diskuterat hur saker och ting ska gå till. Ingenting görs mot någons vilja utan båda finner en stor njutning i det sexuella spelet. I många fall så inkluderas inte ens sex eller samlag utan enbart olika former av bestraffningar eller belöningar. Detta kan ske med båda parterna fullt påklädda.

 

 

Mår psykiskt bättre

Efter en avslutad bdsm session känner den undergivna ofta tacksamhet gentemot den dominanta. Många människor med högt uppsatta positioner i yrkeslivet finner en lättnad av undergivelse i sängkammaren. Att slippa vara beslutsfattare och bara få göra som man blir tillsagd. Och precis tvärt om, så kan en person som inte har så mycket att säga till om i det vardagliga livet uppleva stor njutning i att få styra sexakten med järnhand. På så vis kan denna aktivitet fungera som ett alternativ till terapi där många mår mycket bättre psykiskt då de hittat denna form av hobby.

Fler nyheter