Dags för ny klocka eller service av en gammal? besök anrik klockbutik i Stockholm

15 april 2021
Cecilia Olsson

Att köpa en klocka som tilltalar en och representerar ens stil är betydligt viktigare än vad som är trendigt eller vad andra tycker. Om klockans utseende inte riktigt känns rätt så är risken stor att den blir liggandes i en byrålåda istället för att bli använd. Det är också viktigt att titta på vilka funktioner den har, för vissa räcker det med att den endast visar tiden, medans andra är i behov av alla möjliga funktioner och finesser.

Stil och storlek är viktiga faktorer

En tidlös klocka kan vara mer värt att satsa pengar på, med det sagt så handlar det om hur mycket användning det kommer finnas för den. En klocka som sticker ut mer kan fortfarande vara något som en person älskar och använder varje dag, det handlar som sagt om vad som passar en själv.

I jakten på rätt klocka kan det vara klokt att besöka klockbutiker för att kunna prova ut en som passar riktigt bra på armen. Björkegrens Urhandel är en klockbutik i Stockholm med ett brett utbud av olika sorters klockor, allt från exklusiva och klassiska till trendiga ur.

Vilken storlek som passar bäst är också en smaksak, en tumregel som finns är att boetten (delen av klockan som rymmer urtavlan, batteriet, urverket och andra arbetande delar) inte ska gå utanför handleden. Det är också viktigt att armbandsuret inte blir för litet eftersom det då kan se mer ut som en barnklocka, samtidigt som det blir svårare att se vad klockan är. Återigen handlar det dock om vad som känns bäst på handleden. 

Glöm inte service

När favoritklockan är funnen så är det viktigt att ta hand om den väl så att den håller i många år framöver. Regelbunden service är extremt viktigt, speciellt om det är en automatisk klocka eftersom de består av små rörliga delar som behöver oljas, poleras och rengöras för att fungera. Även detta kan Björkegrens Urhandel hjälpa till med.

Fler nyheter