Därför ska du välja husmanskost till dejten i Stockholm

20 juni 2022
william eriksson
Husmanskost Stockholm

editorial

En romantisk lunchdejt med en ny dam för första gången på över trettio år. Det är klart att Bengt var nervös. Särskilt oroade han sig för att damen i fråga skulle ha någon konstig smak vad gäller mat. Starka smaker hade aldrig varit Bengts grej. 

Lättnaden spred sig i hans kropp så fort han läste sms:et. Husmanskost i Stockholm, det kunde inte bli bättre. Han skulle inte behöva åka långt, och han skulle kunna äta nästan vad som helst på menyn. Förutom Toast Skagen, det gillade han inte riktigt. 

Bra mat för en första dejt

Bengts dejt hade gjort ett smart val. På en första dejt kan det vara en god idé att båda deltagarna känner sig helt bekväma. Och de allra flesta män i Bengts ålder gillar vanlig svensk husmanskost. Även de män som gärna också äter annan mat, kan ofta tänka sig åtminstone en lunch på en traditionellt svensk restaurang. 

Husmanskost är med andra ord ett säkert kort. Det är vanlig, enkel mat som passar alla – och du kan dessutom välja mellan att äta något lättare eller lite tyngre. Du är absolut inte begränsad till en mastig Wallenbergare eller köttbullstallrik. 

 

Husmanskost Stockholm

 

Kärlek och mat hänger ihop

Att dela en trevlig måltid tillsammans, är ett vanligt val av aktivitet på en träff med romantik i sikte. Kärlek och mat är starkt förknippade med varandra, och det finns till och med den mat som anses höja libidon för den som äter den. Om detta gäller någon av rätterna i den svenska husmanskosten ska dock låtas vara osagt.

Ett glas mellanöl till maten kan också höja livsandarna och lätta upp stämningen på lunchen. Just ett gott öl passar alldeles ypperligt till svensk husmanskost, och är lätt att få in med precis den alkoholhalt som önskas. Att fyllna till på första dejten är inte att rekommendera. 

Fler nyheter