Det enkla äventyret väntar

14 maj 2020
Mikael Barani

Det behöver inte bli någon stor apparat att komma iväg på en mikrosemester. Ofta tänker vi att vi måste åka långt bort och sova över någonstans. Sanningen är dock att det inte alls behöver vara på detta sätt.
Ibland kan det räcka med att bara packa ned matsäck och lite extra kläder och bara kliva ut ur dörren och börja gå. Hitta något område som du tycker är spännande och börja utforska det. Det finns så otroligt mycket skog och mark i Sverige som bara väntar på att besökas och upptäckas. Här har vi också den fantastiska allemansrätten vilket gör att du – respektfullt – kan bruka marken för att underlätta din resa.

Eller så sätter du dig på en Skåne buss och bara åker till någon ny stad där du aldrig har varit. Den kan vara liten som stor. Huvudsyftet med denna resa är bara att uppleva något nytt och komma bort från allt det gamla och vanliga. Att bara åka någonstans på måfå är en gravt underskattad aktivitet. 
Det bästa av allt är att om du inte skulle trivas är det bara att ta nästa buss hem igen. Om du istället faktiskt skulle trivas så vet du hur du tar dig dit nästa gång.

En sak som är värd att tänka på, oavsett vilken sorts mikrosemester som du tar, är att vi alla behöver en semester från våra mobiltelefoner. Sätt den på ljudlös eller stäng helt enkelt av den när du väl lämnar hemmet. Känner du dig riktigt äventyrlig lämnar du till och med telefonen hemma (hör och häpna). Lev som om det vore för 30 år sedan då väldigt få ens ägde en ”yuppienalle”.

Njut av den osäkerhet som uppstår när du inte längre har din elektroniska snuttefilt med dig. Se vad som händer om du bara vandrar runt utan att kunna kolla upp saker och ting hela tiden.

Fler nyheter