Det finns många fördelar med att skaffa ett kamerastativ till din mobil

11 december 2020
Cecilia Olsson

Kamerorna på mobiltelefonerna blir bara bättre och bättre vilket gör att det inte alltid behövs en avancerad systemkamera för att ta fina bilder och högkvalitativa filmer. Men precis som i en ”vanlig” kamerautrustning så bör ett stativ ha en självklar plats även för den som föredrar att fotografera och filma med sin mobiltelefon. Genom att använda ett stativ får man nya bildmöjligheter och framförallt mycket bättre bilder.

Ta bättre bilder i mörkret

Alla har nog tagit bilder i skymning eller mörker för att snart inse att allt som blev var en kornig bild där det är svårt att urskilja något över huvud taget. I svagt ljus ökar kamerans ISO-värde automatiskt, något som ger den korniga effekten och kameran behöver även längre slutartid för att få in så mycket ljus som möjligt i bilden.

På många mobiler går det att ställa in dessa funktioner manuellt (öka slutartiden och minska ISO-värdet) så att det blir möjligt att ta bättre bilder i mörkret. Det kräver dock att kameran står helt still, annars blir bilderna väldigt oskarpa.

Producera stabilare filmklipp

För den som tycker om att filma med mobilen så blir klippen väldigt mycket trevligare att titta på om man använder sig av ett stativ. Det gör att filmklippen blir tydliga och stabila samt att man inte riskerar att råka täcka för mikrofonöppningarna eller själva kameran, vilket såklart kan leda till både dåligt ljud och bild.

Det går att hitta många olika sorters stativ till mobilen 

Detta var bara ett par exempel på fördelarna med att använda sig av stativ till mobilen, men det finns även fler funktioner och appar som ger bäst effekt då mobilen är helt stilla. Hos coolpriser.se hittar man många olika stativ till mobilen för alla olika tillfällen. Så tveka inte, skaffa ett kamerastativ mobil och ta dina bilder och filmer till helt nya nivåer. 

Fler nyheter