Det smarta låssystemet

04 april 2020
Lily Hansen
Det smarta låssystemet

Idag är det mer viktigt än någonsin att se till att man har ett fungerande låssystem. Många företag har problem med borttappade nycklar, obehöriga personer som försöker få tillträde till lokalerna och illegal kopiering. Detsamma gäller i nästan ännu högre grad i många hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar. Det är oerhört lätt att förlora kontrollen över vilket antal nycklar som lämnats ut och till vem. Är ditt låssystem omodernt kan det också vara så olyckligt att de nycklar som finns kopieras utan er vetskap och kontroll. Detta gagnar varken boende eller fastighetsägare. Exakt likadant är det i företagslokaler. Inte heller de som har legitima ärenden vill att lokalerna ska vara tillgängliga för alla.

 

Programmerbara nycklar med appstyrning

Ett ultramodernt säkerhetssystem är också ett flexibelt system och det finns stora möjligheter att anpassa individuella funktioner som passar dig. Har ni inom företaget ett större antal personer som behöver kunna ha tillgång till olika lokaler och därför ska ha olika behörigheter vad gäller lås och nycklar? Inga problem. Nycklarna anpassas individuellt. Likaså kan enskilda nycklar programmeras till att fungera enbart under vissa tider. 

För de flesta är det praktiskt att ha en nyckel som används som huvudnyckel, och denna funktion är enkel att ge – eller att ta bort. All programmering sker i datormiljö.

Att hantera behörigheter och spärrning

Lika viktigt som att ge behörigheter är att ta bort dem. I låssystem Iloq i Örebro är det givetvis lika enkelt att spärra nycklar som att tilldela behörigheter. Med flexibilitet och enkelhet görs en helt anpassad version för företaget eller bostadsrättsföreningen. 

Det går också att välja en version med appstyrning, där smartphone används för upplåsning, och tekniken eliminerar behovet av batterier i själva låsen. Detta är en oerhört smidig lösning för det moderna samhället.

Vill ni ha en helhetslösning med smarta låssystem finns lösningen endast ett telefonsamtal eller mejl bort!

Fler nyheter