En taktvätt i Helsingborg – för tomtens skull

Regnet smattrar mot taket såhär i slutet av november och tankarna kring ytterligare en vinter utan riktig snö flimrar förbi i tankarna. Måtte det bli riktigt kallt i år så att vi får se en ordentlig vinter. Det var nämligen inte många gånger förra året som vi fick ta fram våra pulkor, skidor och skridskor.

Sysslorna inför julen

Det gäller förstås att hinna med ett och annat innan den där – eventuella – snön faktiskt kommer. Ska man göra taktvätt i Helsingborg är det läge nu, innan det blir halt däruppe. Proffsen på Hustvättarna kan förstås arbeta året om, de har kunskapen och utrustningen, men det är ändå skönt att få det gjort inför julen.

För sen stundar allt det där som hör högtiderna till. Eller i varje fall så får vi hoppas det. För i år ser det ju ut att bli ett annorlunda firande när man inte längre kan träffas på samma sätt som vanligt. Det gäller att umgås med hänsyn till det rådande läget. För även om de flesta av oss kommer att klara av pandemin utan några större besvär så finns det dem bland oss som det kan gå riktigt illa för.

Som tur är så har vi människor en superkraft: Vi kan anpassa oss och finna sätt där vi kan trivas ändå. Det kommer därför säkert ändå att vara en fin och trevlig jul – trots att den kanske inte kommer att se ut som vanligt.
Kanske kommer detta läge att leda till att fler får möjligheten att ta det lite lugnare i jul. När vi arbetar hemifrån på distans så får vi kanske mer tid till att handla julklappar på nätet och bara gå igenom allt som behöver gås igenom, utan att stressa.

Det finns trots allt vissa fördelar med att leva med de lösningar som vi har just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *