Experter på migrationsrätt i Göteborg

23 juni 2021
patrick pettersson

Vill du flytta till Sverige, lära dig språket och jobba här, kan du anlita en advokat som hjälper dig med alla papper som ska fyllas i. Har du en ordnad ekonomi och flyttar hit för att gifta dig med en svensk medborgare är du ganska väl etablerad i samhället redan. Kanske har du också ett jobb som väntar på dig, och då vill du att ditt ärende behandlas snabbt.

På senare år har det blivit krångligt att få stanna permanent i Sverige, men en advokat kan i alla fall hjälpa dig så gott det går. Du får information om vilka möjligheter du har till bidrag och hjälp.

 

En svensk som vill komma hem

Om du är svensk från början och har bott utomlands i många år och har fått ett annat medborgarskap är du i samma sits som vilken invandrare som helst. Många utlandssvenskar har märkt hur svårt det är att komma tillbaka, och många säger att lagen är felaktigt utformad.

Är man född i Sverige och har alla sina släktingar här, kan man vilja flytta tillbaka som pensionär.

 

 

Bilda familj i Sverige

Även yngre personer som har jobbat utomlands vill ofta återvända hit och starta familj eftersom vi har generösa föräldraförmåner här jämfört med många andra länder. En svensk medborgare kan säkert lyckas, men det kan vara svårare att få lov att ta med sin make eller maka. Migrationsrätt i Göteborg är den chans du kan ta och förlita dig på.

En advokat fyller i papper och ger dig de bästa tipsen för att lyckas. Anhöriginvandring kan också vara lite knepigt, om man vill ta hit en släkting från ett annat land. Det krävs att man kan visa att man kan försörja en sådan person, och ofta upplevs kraven som orimligt stora. Även här kan juristen, med sin erfarenhet, vara till hjälp för dig.

Fler nyheter