Gå en kurs med din hund

19 augusti 2019
william eriksson
Gå en kurs med din hund

Att gå kurser med sin hund är både roligt och lärorikt. Dels gör ni något tillsammans som är stimulerande för din hund och stärker kontakten mellan er, dels är det en trevlig aktivitet. Det finns ett stort utbud av kurser hos olika aktörer. Finns det något speciellt som du och din hund behöver träna på? Fundera på hur samspelet mellan er fungerar och hur du tänker dig att det kan bli ännu bättre.

 

Kursutbud

Det finns hundkurser som täcker upp för alla behov. Allt från valpkurser till lydnad och sökning. Olika hundraser har också olika egenskaper som de behöver få utlopp för. Antagligen har du redan tagit reda på vad som gäller för just din hundras redan innan du köpte en valp. Det finns massor av information om hur din hundras fungerar. Läs på vad just din hund behöver, exempelvis när det gäller foder, för att må bra! Men det finns kurser som går in på allmänna saker. Kanske behöver du korrigera vissa beteenden hos din hund? Skäller den för mycket? Eller drar den för hårt i kopplet när ni är ute på promenader? Genom att lära dig mer och att träna din hund kan ni rätta till beteenden som inte är önskvärda. Att gå en kurs är ett bra sätt att aktivera din hund. Ni kommer stärka kontakten mellan er och lära er saker som ni har stor nytta av!

 

 

Vem anordnar kurser?

Det finns ett flertal anordnare av kurser. Allt från studieförbund till zooaffärer och uppfödare kan erbjuda antingen kurser eller information om vart du kan vända dig. Utbudet kan variera beroende på var du bor. Instruktörerna brukar vara välutbildade och väldigt engagerade. För vem blir hundtränare utan att älska hundar! Letar du till exempel efter en koppelkurs? Då kan det vara en god idé att kolla in den här kursen på https://tassaromorrhar.se/.

Fler nyheter