Håll hemmets hälsa i topp – undvik mögel genom att besöka AGX mögeltest

17 augusti 2021
Mikael Barani

Att äga hus kan vara en rejäl åktur i en berg-och-dalbana. Man kan kastas mellan sublim lycka och motsvarande djup förskräckelse. Ibland kan det kännas som att allt hänger på en skör tråd som man sällan själv kan påverka.
För det är trots allt mycket som kan hända i ett hus. Allt från fuktskador till dålig ventilation och mycket mer däremellan.

Håll hemmets hygien

Det är helt enkelt ett ansvar när man väl köper ett hus, på ett helt annat sätt än vad det är i en lägenhet. Definitivt om man jämför med att hyra sitt boende.
För nu är det man själv som måste se till att allt fungerar. Om något går sönder är det bara att lyfta på luren och kontakta en hantverkare eller reparatör för att boka in tillfälle för påsyn.

Mycket kan man förstås förebygga själv, men det kräver att man läser på. Till exempel kan man göra ett besök AGX mögeltest för att beställa hem enkla tester för att ta reda på om man har drabbats av svartmögel. Det är ett enkelt sätt att undvika mer trubbel längre fram – innan sporerna har spridit sig över en större yta.

För svartmögel och liknande angrepp är direkt hälsofarliga. Det finns exempel på människor som har utvecklat svåra allergier på grund av att de har utsätts för mögel under en längre tid.
Man kan även få olika sorters klådor och liknande hudsymptom kort tid efter att regelbundet ha vistats i en möglig miljö.

Ta därför både din och ditt hems hälsa på allvar om du misstänker att du har råkat ut för ett angrepp. Det är trots allt väldigt smidigt att bara beställa ett test, utföra det och sedan skicka det för granskning hos AGX.
Vi har trots bara en kropp och det gäller att se efter den.

Fler nyheter