I second hand butiker är det möjligt att köpa vintage kläder för att få unika och hållbara plagg

18 juni 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att handla second hand är något som både är lönsamt och bra för miljön. De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för second hand av olika anledningar.

Ofta är det möjligt att hitta plagg och accessoarer till ett bättre pris än vad de kostade nya. Man gör som sagt även miljön en tjänst eftersom plaggen redan är producerade och får en ny ägare istället för att man skulle köpt något nytt som ofta innebär hög vattenförbrukning, koldioxidutsläpp och användandet av kemikalier. Med second hand plagg så får man dessutom något unikt som få andra har. 

Vintage kläder är något som du endast kan hitta second hand

Om man enkelt ska förklara vad vintage kläder är så kan man säga att det är plagg som producerats förr. Vissa hävdar att plaggen måste vara minst 25 år gamla för att få kallas vintage, medans andra menar att det inte är så väldigt noga exakt hur gammalt plagget faktiskt är.

second hand

Det som dock de flesta är eniga om är att för att ett plagg ska få kallas vintage så ska det vara av mycket hög kvalitet. Eftersom definitionen av vintage är att det just är kläder från förr så kan man inte heller hitta nyproducerade vintage kläder ute i butik utan måste helt sonika handla second hand.

Second hand butik i Stockholm med bra utbud av vintage kläder

Judits Second Hand är en second hand och vintagebutik på Södermalm i Stockholm med ett brett sortiment bestående av inlämnade second hand och vintagevaror från privatpersoner blandat med deras egna inköp från resor i Europa.

Judits strävar alltid efter att ha ett trendigt och varierat sortiment med bland annat kläder, väskor, skor och smycken som känns aktuella. Förutom deras breda sortiment av vintage och second hand i den fysiska butiken så har de även en webbshop där de erbjuder utvalda second hand och vintageartiklar.

Fler nyheter