Kontinentalsängen – inte bara en säng

14 februari 2020
Linda Edgarsson
Kontinentalsängen - inte bara en säng

Skillnaden mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng är att den har ett extra madrasskikt som ger ökad komfort och en bättre sömn. Har du någon gång varit hos en bekant och velat flytta in i den personens sovrum? Då beror det inte sällan på att personen i fråga äger just en kontinentalsäng. Dessa sängar utmärker sig inte bara genom att ge sin ägare en härlig sömnupplevelse utan ger också ett magnifikt intryck. Sängen är först och främst en plats för sömn och återhämtning, men en kontinentalsäng är inte bara en säng, det är en möbel också. En detalj i huset som du ofta är stolt över att visa upp. Till detta finns även en uppsjö av sänggavlar, ramar, prydnadskuddar och plädar för att inreda sovplatsen. Hur man väljer här är individuellt men med en kontinentalsäng blir intrycket alltid… mer.

Dessa sängar har en hög komfortnivå just på grund av det extra madrasskiktet, det som ger sängen sin karaktäristiska höjd och tilltalande utseende. I de flesta kontinentalsängar kommer en ramsäng eller skumkärna utgöra sängens plattform och består av antingen fjädrar eller komfortskum. Över botten finns resårmadrassen som är sängens komfortskikt och avgör fastheten. Över dessa två lager placeras en bäddmadrass.

Samarbetet mellan sängens tre skikt försäkrar en djupare nattsömn. Resårmadrassen består av två kärnor samlat i ett överdrag vilket förlänger sängens levnadstid och betyder att du och din partner kan få varsin fasthet. Det är viktigt att tänka på att alla både ser olika ut och sover på olika sätt. Det främsta rådet är att ta tid på sig och välja en säng som hjälper kroppen att återhämta sig på bästa möjliga sätt. Vill du ha tips på var du kan hitta bra kontinentalsängar med hög komfort så kan du gå in på https://www.battrenatter.se/. Där får du även 100 nätters prövotid.

Fler nyheter