Länge leve nördarna!

20 juni 2020
Mikael Barani

Nördarna vinner alltid i slutändan.

Är det inte så? I filmerna så lyckas de alltid på något sätt komma vinnande ur striderna. Deras uppfinningsrikedom och fokuserade hjärnor ser till att de kommer på ett sätt att lösa de utmaningar som står framför dem.

Nördarna är trots att de innovatörer som har drivit mänskligheten framåt i alla tider. Deras uppfinningar har lyft mänskligheten till nästa nivå. Man skulle, med lite fantasi, kunna argumentera för att den första apan som upptäckte att en träklubba kunde användas som ett vapen även var den allra första nörden.

Idag heter nördarna Elon Musk, Jack Dorsey och Satoshi Nakamoto – innovatörer som på olika sätt har varit en del av den mänskliga evolutionen.
Vem vet vad framtidens nördar just nu sitter och pysslar med? Kanske är det någon som i denna stund försöker läsa en Megaminx-tärning från Mastercubestore: https://mastercubestore.se/60-megaminx.

En sak har nämligen alla nördar gemensamt: Fokus och uthållighet.
Att sitta och nöta avancerade Rubiks kuber kräver att man också har förmågan att koncentrera sig och lära sig algoritmer. Det är just dessa egenskaper som gör att folk uppfinner och utvecklar saker som potentiellt kan revolutionera vår samtid.

Naturligtvis kommer nörden alltid att stöta på motstånd. I varje fall till en början. Det kommer alltid att finnas någon kraft som kommer att motverka dem – som inte vill att ordningen ska rubbas.
Men med tiden brukar nördens innovationer ändå sprida sig och bli accepterade av den breda massan – förutsatt att de är tillräckligt bra.

Så hylla nördarna genom att bli en av dem. Hitta det där i livet som gör att du känner dig passionerad och av farten bara vill utforska och upptäcka mer. Det kan vara så att du en dag skapar något som faktiskt kan göra livet lättare för andra.
Vips så har du blivit en innovatör.

Fler nyheter