Minska vardagens gravitation

10 mars 2020
Mikael Barani
Minska vardagens gravitation

Det är uppmuntrande att tänka på hur mycket som återanvänds i dagens samhälle. Det räcker med att kika på Blocket eller Tradera för att se hur mycket av våra prylar och saker som hamnar hos nya ägare. Saker som annars bara hade legat och skräpat eller kastats bort.

På senare tid har vi ju nämligen blivit mer och mer medvetna om konsumtionens pris. Att förbehållslöst bara köpa och handla, utan att riktigt reflektera över det verkliga behovet, har visat sig ha sina baksidor. Vi är barn av vår tid, och vi har växt upp i en era då evig tillväxt har varit nästintill en religion.
Nu väcks dock frågan om det verkligen är ett långsiktigt hållbart synsätt.

Så passa på att gå igenom ditt hem och kolla vilka saker som du bara har låtit ligga och skräpa. Se till att rensa ut skåp och garderober ordentligt. Det ligger säkerligen en massa prylar därinne som bara tar energi och ger dig ett dåligt samvete. Att sedan ta en tur till återvinningscentralen och bara kasta bort allt detta har en förvånansvärt lättande känsla på kropp och sinne.
Det känns nästan som om att jordens gravitation inte drar i en lika mycket.

När du väl har rensat ut så kan du njuta av att unna dig en stunds vila. I framtiden kommer städningen sedan att bli lättare när det inte är lika mycket saker som ligger i vägen. 
Extra lätt blir det om du tar in lite städhjälp från Stockholms Allstäd då och då. Företaget erbjuder både städningen i hemmet och kontorsstädning i Stockholm.

Ibland kan det vara trevligt att unna sig lite hjälp och lyx i vardagen. Att någon kikar in och städar hos en någon gång i månaden gör saker oväntat mycket enklare. Återigen handlar det om att minska gravitationens makt över en själv.

Fler nyheter