Mössorna får vänta när sommaren gör ett återtåg

09 september 2021
Mikael Barani

Vilken fantastisk inledning vi har fått på september. Sommaren kliver in på scenen igen för ett extranummer som ser ut att hålla i sig ett tag till. Riktigt kul och skönt att hinna med att solbada lite till och kanske till och med ta sig ett dopp, även om vattnet nog är rätt kallt.
Å andra sidan så är det bra för hälsan det där med kalla bad.

Varma somrar, kalla vintrar

Alla som redan nu hade tagit fram sina mössor inför årets kalla och mörka period får således hölstra sina ylleplagg ett tag till. Det är inte dags riktigt än för att gå omkring och huttra, vare sig ute eller inne.
Istället får vi alla ytterligare en chans till att hinna med allt det där soliga som vi inte hann med i somras. Speciellt om man kanske arbetar hemifrån och kan vara lite mer flexibel med sin vardag.
Då kommer denna värme som ett brev på posten.

Dock kommer ju den där hösten och vintern att anlända förr eller senare. Visst vore det skönt om december till februari blev sådär riktigt klassiskt kalla månader. För ska det vara vinter så kan det lika gärna vara ordentlig vinter.

Även om det som sagt känns avlägset just nu är det ändå kul att kunna planera för riktigt snöiga dagar. Man drar på sig sina varmaste kläder, inklusive den där mössan och bara kastar sig ut i skidspåret eller pulkabacken. För att inte tala om långfärdsskridskor.

Sedan är det förstås riktigt fint om julafton får vara en vit tillställning. Där kring jul, när familjen samlas, är det ju så skönt att kunna få spendera tid ute i det nordiskt monokroma vinterlandskapet.
För vem är inte taggad på att basta och sedan få lägga sig ned utomhus och göra snöänglar, spritt språngande naken, innan man springer in i värmen igen?

Fler nyheter