Överlåt organiseringen till en begravningsbyrå

11 september 2020
Cecilia Olsson

Om du förlorat en nära anhörig så finns det vissa saker som behöver ordnas. Till exempel kan det handla om begravningen, transport av den avlidne, hantering av dödsbo, bouppteckning och arvsskifte. Det kan ibland kännas övermäktigt att ta tag i alla måsten mitt i en stor sorg, då är det tur att det finns hjälp och stöd att få från utomstående som vet hur saker enklast kan ordnas upp.

Få hjälp med det praktiska

En begravningsbyrå har kunskap om de olika sakerna som behöver ordnas inför en begravning. Det kan handla om allt från gravplats och kista till dekorationer och utformning av dödsannons. Begravningsbyrån kan hjälpa till att upprätta kontakter och ordna praktiska saker, du som anhörig kan om så önskas endast komma med önskemål hur du vill att begravningen ska se ut så fixar begravningsbyrån resten. 

Förbered dig inför ett möte

Inför ett möte med en begravningsbyrå kan det vara bra att enligt den avlidnes önskningar eller i samråd med andra anhöriga (om inte önskemål från de avlidne finns) komma fram till vilken typ av begravning som ska ordnas. Ska det vara en kyrklig eller borgerlig begravning och ska kroppen kremeras eller jordbegravas. Det är också bra att tänka igenom om det finns några speciella önskemål utöver de sakerna. 

Hitta en bra begravningsbyrå 

Över hela vårt långa land finns det professionella begravningsbyråer som kan hjälpa till med det mesta kopplat till begravningar. Davidhalls Begravningsbyrå i Malmö kan hjälpa till med alla praktiska arrangemang till begravningsceremonin samt även bouppteckning, arvskifte och hantering av eventuellt dödsbo. De finns där hela vägen och ger stöd samt vägledning på ett personligt sätt. 

Med rätt hjälp blir det lättare att ordna en begravningsceremoni som den avlidne hade uppskattat och som även kan vara hjälpsam för anhöriga eftersom begravningen ofta är en viktig del i bearbetningen.

Fler nyheter