Professionell trädfällning i trånga miljöer i Lund

14 februari 2022
patrick pettersson

editorial

Träd som ska fällas och som står inne på en skolgård eller i ett bostadsområde kan man inte fälla i ett enda stycke. Dels beror det på att det inte finns tillräckligt med plats, men också för att det föreligger flera risker med markfällning och både människor och hus kan träffas av trädet. I stället måste man använda sig av sektionsfällning och såga ner trädet i flera stycken och plocka ner de olika delarna med hjälp av en skylift eller kranbil.

Ibland står trädet så trångt till att det inte finns plats för en skylift eller kranbil. Då måste man i stället klättra upp i trädet för att såga av grenarna och sedan fira ner dem med hjälp av rep. I vissa fall  kan man också släppa ner de olika delarna inom ett säkrat område i en så kallad ”drop zone”. Arborister är ofta utbildade på sektionsfällning och att klättra i träd med säkerhetsutrustning. Här är ett exempel på företag som erbjuder sektionsfällning; https://www.aliasarborist.se/traedfaellning/traedfaellning-lund.

 

trädfällning Lund

 

Rutavdraget gäller på alla typer av arboristtjänster 

Vill man ha hjälp med trädfällning i Lund där det är ont om plats eller i sin villaträdgård, ska man kontakta en arborist. De arbetar med trädfällning av alla de slag och kan även hjälpa till med trädbeskärning och att ställa diagnos på sjuka träd. Vill man ha hjälp med att städa upp efteråt och att frakta bort det avverkade materialet brukar det också gå bra.

Hur mycket det kostar att anlita en arborist för trädfällning beror på arbetets omfattning och tidsåtgång. Men priserna kan också variera mellan olika arborister och det kan vara värt att ta in offerter från mer än ett företag. Beställer man trädfällning som privatperson i sin villaträdgård, kan man också använda sig av rutavdraget på själva arbetskostnaden. Avdraget gäller även på andra trädtjänster som beskärning och stubbfräsning. 

Fler nyheter