Putsa till ditt leende hos en tandläkare i Östermalm

02 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Det är lätt att få för sig att tanden är något sorts dött material. Lite som hår. De sitter där, de är stenhårda och de rör sig inte – inte så mycket, i alla fall! Men det är faktiskt fel, för tänderna lever i allra högsta grad. Nog för att själva ytan är hård emalj, men under ytan finns det nerver, blodkärl och bindvävnad som ser till att tanden kan sköta sin funktion: nämligen att tugga sönder mat. 

Tänker man på det så kanske man inser hur viktigt det faktiskt är att sköta om sina tänder. Allt levande måste ju skötas om och på något sätt så speglar tänderna ens hälsa. Fina tänder ger trots allt intrycket av god hälsa. Många går trots det motvilligt till tandläkaren när de känner att det gör ont eller ilar någonstans i munnen. I värsta fall går man endast till tandläkaren när något slutligen krasar sönder i munnen, eller om tänderna råkar illa ut i en olycka.

Det är bättre att gå till tandläkaren och tandhygienisten regelbundet och kontrollera sina tänder eller fixa till skador. Men det finns även andra bra skäl att besöka en tandläkare.

image

Estetisk tandvård

All tandvård behöver faktiskt inte handla om trista utgifter för underhåll eller akuta insatser bara för att tänderna ska fungera som de ska. Tänderna är en viktig del av ens utseende, och det är något som man snabbt lägger märke till hos någon man träffar. Som du säkerligen vet kan ett bländande vitt leende vara riktigt attraktivt. 

Är man inte nöjd med sina tänder så är det som tur är inte alls krångligt att fixa. Man kan gå till en Tandläkare i Östermalm och snabbt få hjälp med alla möjliga typer av estetisk tandvård. Exempel på sådan tandvård är tandblekning, tandreglering eller tandimplantat. Estetisk tandvård är rolig tandvård!

Fler nyheter