Recept för ett lyckat blogginlägg

23 februari 2020
william eriksson
Recept för ett lyckat blogginlägg

Du har lagt ner så mycket tid på att skapa din blogg och designa den så att den känns lockande och inbjudande för potentiella läsare. Men nu kommer det till kritan, du ska skriva ditt första blogginlägg. Här kan du få några tips och tricks för att det ska vara iögonfallande och dra läsare till dig. Men först måste du ha klara mål och en väl definierad publik. Vem vill du ska läsa dina blogginlägg? Ha dessa människor för ditt inre öga när du skriver, och tala direkt från hjärtat. 

 

Värdet i ett första intryck

Du har 10 sekunder på dig för att övertala din publik att läsa det du skrivit. Detta gör du genom att ha en intresseväckande titel och väl formulerade underrubriker. Själva texten ska helst vara kort och koncis – för vem orkar läsa långrandiga texter med en massa eleganta, okända ord? Men du behöver inte få allt rätt från första försöket. Skriv först ner alla dina idéer. När du väl har dem på svart och vitt, då är det lättare att få ordning på dem. Och ett tips från proffsen. Titeln och underrubrikerna må väl vara det första dina läsare ser, men de funkar bäst om det är det sista du skriver.

Öva på bara

Första inlägget kan ta en hel vecka att få till. Det kan vara frustrerande, och det är lätt att tänka “detta har jag inte tid med”, eller “bloggande är inte för mig”. Men sanningen är att det första inlägget är det svåraste, och det är övning som ger färdighet. Så läs andras bloggar för att få inspiration www.bataljonen.se är ett exempel på en varierad blogg du kan läsa), och gå sedan in på din egen sida och skriv, skriv och skriv. Från och med då blir det, lite i sänder, bara bättre och bättre!

Fler nyheter