Regler för attefallshus

27 maj 2020
Jenny Olsson

Idag ser man attefallshusen dyka upp på allt fler tomter. Att bygga ett attefallshus på sin tomt är smart av flera anledningar. Dels slipper man bygga ut det befintliga huset om man behöver mer bostadsyta och dels kan man få en bostad som ligger helt avskild från resten av huset men ändå finns nära. Ett attefallshus kan användas av såväl övernattande gäster som för tonåringen som vill bo lite för sig själv.

Även om man startat företag och behöver ett kontor med kök och toalett är attefallshuset perfekt att använda sig av.

När man ska  bygga ett attefallshus finns en del att fundera över och besluta om. Man kan antingen köpa ett helt färdigt attefallshus, som fraktas inrett till platsen. Det går också att köpa färdiga moduler som den normalhändige på bara några dagar kan sätta ihop. Man kan också bygga från lösvirke, vilket kan bli aningen billigare men tar också längre tid.

Om man gillar att snickra, måla och vill göra en del själv kan det här vara ett bra alternativ om man har tid. Då kan man göra det man själv behärskar och ta in hantverkare för resten av momenten. 

Man ska också fundera över hur många rum man vill ha, loft eller inte och hur man vill att det ska inredas. Kanske vill man ha en veranda till sitt attefallshus? En öppen spis? Stora fönster som släpper in ljus och skapar känslan av rymd? Alternativen är i princip obegränsade när det kommer till attefallshus. 

 

 

 

När man ska bygga ett attefallshus finns dock en hel del regler som man ska förhålla sig till.

Om du vill läsa in dig lite på ämnet finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se, där tar de upp all viktigt information som man kan behöva när man står redo och ska börja bygga sitt nya attefallshus. 

Fler nyheter