Så hittar du inspirationen

Så hittar du inspirationen

Man får kämpa för att känna sig inspirerad. Det är den hårda sanningen. Vi vill gärna tro att idéer och inspiration kommer till oss bara genom att vänta, men så brukar det oftast inte vara.

Istället är det när vi utmanar oss själva som vi hittar de nya perspektiven på tillvaron. Den klassiska bekvämlighetszonen behöver expanderas, och i de nya utrymmena som vi sätter ljus på gömmer sig också vår berömda. 

Kanske kan det tyckas vara lite av en motsättning: Vi måste upptäcka nytt för att upptäcka nytt, men så brukar det som sagt vara. Genom att utmana oss själva till att våga nya saker så öppnar vi också upp våra sinnen för nya intryck. Hur många gånger har du inte kommit hem från en resa utomlands och känt dig supertaggad?
Hur många gånger har du inte plötsligt känt att den där känslan är borta?

Då når vi fram till inspirationens andra lag: Den är temporär så smid medan järnet är varmt. För innan du vet ordet av har ditt vardagliga liv fångat in dig igen och du får återigen kämpa för att finna inspirationen.

Som tur är så finns det utmaningar och upplevelser som väntar alldeles runt hörnet. 

Har du en klätterklubb i din stad så är detta ett utmärkt tillfälle för att få en boost. Många av oss är höjdrädda och får en rejäl kick av att komma upp ett par meter från marken.

Eller varför inte svara ”Ja!” när någon utbrister ”flyg luftballong!”. Där snackar vi verkligen att få nya perspektiv på saker och ting. Att sväva ovanför marken och se allt i miniatyr kan verkligen vara en stimulerande upplevelse.

Ytterligare ett alternativ är att packa ryggsäcken med lite matsäck och bara gå ut och promenera i skogen en sväng. I dagens urbana värld kan detta vara en utmaning och en upplevelse nog.