Skaffa en gullig vägglampa till barnrummet från Ferm Living

20 november 2020
Cecilia Olsson

Att inreda ett barnrum kan vara svårt samtidigt som det ger möjligheten att våga ta ut svängarna och vara kreativ. Ett barnrum ska vara kul och uppmuntra till lek så det är viktigt att väga in barnets önskemål och idéer. Några grundläggande saker som kan vara bra att tänka på är att det ska vara säkert för barnet, det ska finnas gott om förvaring samt att det ska vara en mysig plats där barnet trivs.

Förvaring och säkerhet 

Då det är dags att inreda ett barnrum bör fokus ligga främst på säkerhet. Fel möbler kan i sig innebära en fara om det finns risk att de till exempel tippar över barnet om han eller hon skulle få för sig att klättra eller hänga på möbeln (något som många barn gör). Det är därför viktigt att montera fast möbler som riskerar att tippa och inbyggda garderober kan vara ett väldigt stabilt alternativ. Det är även bra att använda sig av fina korgar, påsar och lådor så att barnet själv kan hjälpa till då det är dags att städa. 

Något annat som kan känns tryggt att ha i ett barnrum är mjuka mattor, eller varför inte lägga in en heltäckningsmatta? Det gör att barnen kan leka på ett mjukt golv (eftersom de ofta föredrar att leka just där) och dessutom dämpas ljud från ”slamriga” lekar.

Belysning och mys

Förutom att ha ett mjukt golv så kan det också vara både mysigt och fint att inreda rummet med härliga textilier. Gardiner med gulliga mönster kan förstärka en viss stil och en liten myshörna med mjuka kuddar och filtar brukar vara uppskattat för läs- och vilostunder.

Belysning kan vara viktigt för barn som tycker att det är lite läskigt med mörker men även för att de ska kunna ha en trevlig och funktionell miljö i sitt rum. Lampor från Ferm Living skapar en mysig atmosfär och de består av gulliga former såsom moln, luftballonger, bilar, djur med mera. En Ferm Living vägglampa är dessutom uppbygg så att själva glödlampan döljs bakom motivet vilket ger ett mjukt ljus som fungerar både som läslampa och nattlampa.

Du hittar vägglampor från Ferm Living till bra pris hos Lampemesteren.se.

Fler nyheter