Skogsförvaltning för skogsägare

25 april 2022
patrick pettersson

Vilka associationer får du när du hör ordet skog? En del blir direkt livrädda för alla hemska och vilda djur som bor där, medan andra reflekterar över fästingar och TBE. Någon får upp ljuva minnen från fantastiska svamppromenader, och en del ser sagor med tomtar och troll överallt. Skogen betyder otroligt mycket för de allra flesta människorna.

Förutom att ge en syre att andas, har det bevisats att skogen även spelar stor roll för ens välbefinnande. Det har dykt upp saker inom wellness-industrin som skogsbad och att man ska gå ut och krama träd för att hitta lugnet. Det som ändå är det mest kända med skog är träförädlingen. Allt från att avverka virke som man kan bygga bland annat hus och möbler med till ved. Kort sagt: skogen är viktig på många sätt.

Det är sådant som lockar många till att bli skogsägare. Att vara skogsägare är inget kortsiktigt jobb, utan ett arbete som kommer att löpa över många år framöver. En del väljer att vara aktiva skogsbönder medan andra är mer passiva ägare av olika orsaker. En ärvd skogsmark som man bor långt ifrån kan vara en anledning till att man är mer passiv.

 

skog

 

Skogsförvaltning för både aktiva och passiva skogsägare

Att anlita ett företag för skogsförvaltning ger många fördelar oavsett om man är aktiv eller passiv skogsägare. När det gäller skogsförvaltning lönar det sig att anlita ett företag som: http://www.skogspraktikern.se/122224871. De har lång erfarenhet och stor professionalism inom det området.

Skogsförvaltning kan innebära olika saker för olika skogsägare beroende på vad man vill ha hjälp med. Man kan få hjälp med myndighetskontakter, planering av vägbyggnationer, upprättning av skogsplanen med mera. För en del är det en lättnad att slippa planera och fundera själva. Andra ser det som en inkörsport för ett mer aktivt ägande av sin egna skog. 

Fler nyheter