Slipp dina ryggbesvär för gott

21 juni 2020
jonas olsson

De allra flesta har någon gång haft besvär med sin rygg. Ryggskott är en vanlig benämning på ett problem som kan ha flera olika bakgrunder. Värk i ländryggen och smärta kring skuldror har vi människor också blivit mästare på. Vi rör oss inte som vi ska och tillsammans med monotona arbeten gör det att vissa muskler förslappas. De starkare musklerna kommer då att jobba alldeles för hårt vilket gör dem stela och ömma. Kroppen kompenserar också svaga muskler med ett felaktigt rörelsemönster och även det leder till smärta. Gå inte runt och ha ont i onödan utan ta tag i problemet redan idag.

 

Ta hjälp av en kiropraktor

En kiropraktor i Borås berättar att ryggproblem är den mest kostsamma åkomman för samhället. Kiropraktorer arbetar mycket med ryggbesvär och kan hjälpa dig med olika sorters behandlingar. Hur många behandlingar du behöver beror sig på graden av dina problem. En del personer behöver bara ett besök för att nå en markant förbättring, men för de flesta krävs en lite större åtgärd. Din kiropraktor kan efter första behandlingen uppskatta hur många gånger just din kropp behöver för att återställa sig eller komma på rätt väg. Sedan är det upp till dig.

 

 

Styrka och rörlighet

Oftast krävs en del stretch och rörlighetsträning för att kroppen ska hålla sig i rätt position efter din behandling. Ibland behöver även de svagare musklerna stärkas upp för att få balans i kroppen och för att undvika kompensation av de starkare musklerna. Om du inte underhåller din styrka och flexibilitet så kan din kropp åter hamna i felaktiga rörelsemönster med försvagade muskler, och så får du börja om på ruta ett igen. Så se till att du får ett träningsprogram med dig hem så att du vet vad du behöver arbeta med. En liten insats av dig kommer spara dig mycket smärta i framtiden.

 

Fler nyheter