Snygga pister med rätt maskiner

Många ungdomars högsta dröm är att åka iväg och göra en säsong, som det kallas. Det innebär att man under en skidsäsong arbetar med allt möjligt som behövs för att besökare på skidanläggningar ska ha en rolig och trevlig vistelse. 

Men om man har passerat åldern där man kan kalla sig ungdom är det ingen som helst fara. Det finns ingen egentlig åldersgräns för att jobba på en skidort. Och det finns många positioner där det till och med kan vara bra om man har tidigare jobberfarenhet och kanske även livserfarenhet.

 

Hela året runt

Bor man i närheten av en skidanläggning kanske man också vill vara med i gänget under en vinter. Istället för att dela ett boende med andra från orter långt ifrån, så kan man då bo kvar hemma, men ändå få allt det roliga som pågår under arbetstid och även därefter. För de som äger skidanläggningarna brukar då och då ha roliga aktiviteter för sin personal, ett sätt att liva upp och visa sin uppskattning. 

Men det är även vanligt att man passar på att använda sig av anläggningen under resten av årets månader. Populärt har blivit att anordna vandring, forsränning, mountainbike med mera. Allt för att hålla orten igång och inte låta fina boendeanläggningar och restauranger stå och damma igen.

 

 

Kunskap efter tjänst

De tjänster som brukar fyllas av mer erfaren personal är bland annat de som kör pistmaskin. Att backarna är åkbara är en förutsättning för att det ska komma besökare och att de ska vara nöjda och komma tillbaka igen. Därför är tjänsten som förare av pistmaskin den absolut viktigaste tjänsten som finns. 

För att köra pistmaskin bör man vara noggrann och ganska modig. Som man kan se på exempelvis https://www.pistmaskin.net/ så är det stora, tunga maskiner som man ska köra. Och dessutom nedför alla pister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *