Solcellslampor är ett bra val då man ska belysa sin trädgård

08 juli 2021
Cecilia Olsson

Trädgårdsbelysning är något som kan användas både för att skapa en mysig atmosfär och för att man ska kunna röra sig säkert på tomten även efter mörkrets inbrott. Det finns mängder av olika sorters lampor som kan belysa allt från en detalj i rabatten till hela garageuppfarten. Solcellslampor är ett väldigt bra alternativ om man inte vill öka energikostnaderna samt visa omtanke om miljön och fortfarande kunna lysa upp sin trädgård.

Vilken belysning finns det behov av?

Det första man bör fundera över är var man är i behov av belysning samt hur den ska fungera. Det finns till exempel belysning som slår igång när någon är i närheten tack vare en sensor, det gör att lampor inte står och lyser i onödan. Det är även bra att belysa trädgårdsgångar eller andra vägar man tar mellan hus och uppfart, det minskar risken för att man snubblar eller halkar på vägen till och från huset när mörkret fallit. Även belysning i eller vid trappor är bra ur säkerhetssynpunkt.

Sist men inte minst så kan dekorativ belysning vara väldigt uppskattat och till viss del kan även den vara funktionell. Ljusslingor eller lampor som lyser upp en uteplats kan skapa en nästintill magisk atmosfär och ger stämningsfull belysning när man sitter och myser eller umgås utomhus.

Solcellslampor av hög kvalitet 

Vill man hålla nere energiförbrukning, värna om miljön och dessutom slippa dra elkablar runt om i trädgården så kan man konstatera att solcellslampor är den bästa belysningen att använda sig av. Hos SolarCamp finns ett brett utbud av solcellslampor för hela tomten, både dekorativa och ytterst funktionella. Lamporna man hittar hos SolarCamp är dessutom designade för det nordiska klimatet och det är därmed en bra butik att vända sig till om man är på jakt efter en solcellslampa av hög kvalitet som kan fungera året om. 

Fler nyheter