Sötningsmedel kan ersätta socker i bakning och mycket mer

29 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Socker är något som har en väldigt god smak enligt de allra flesta, men det är också något som det kan vara bra att inte stoppa i sig för mycket av. Tillsatt socker kan nämligen vara en bidragande faktor till viktuppgång och även karies (hål i tänderna). Vill man trots allt ha sitt söta bakverk eller tillsätta lite sötma i kaffet så kan det vara bättre att använda sig av sötningsmedel som inte innehåller lika många kalorier men fortfarande ger en god, söt smak. 

Det är möjligt att skapa goda bakverk och desserter helt utan tillsatt socker

Att baka en bulle eller kaka utan tillsatt socker kan vara lite av en utmaning, speciellt om man vill att den ska bli söt och god. Då kan sötningsmedel vara ett bra alternativ. Det finns många olika produkter som kan göra bakverk och desserter lika söta som att de vore tillagade med ”vanligt” socker.

image

Ett företag som erbjuder ett brett utbud av produkter som kan ersätta socker

Hos Easis finns sötningsmedel för alla tillfällen då du vill undvika raffinerat socker. De har bland annat sockerersättning som passar perfekt när man vill ersätta strösocker i ett recept, eller fibersirap som kan användas till att göra något extra sött och gott istället för att använda ”vanlig” sirap. Easis erbjuder även sötningsmedel i form av tabletter som gör att man smidigt kan tillsätta sötma i varma drycker. Det går helt enkelt att hitta mycket goda ersättare till socker i olika former.

Ersätt både fett och socker

För den som älskar att baka men som fortfarande vill hålla nere kaloriintaget så kan socker- och fettersättningen Easis Perfect Fit vara en perfekt produkt. Med den kan man byta ut allt socker och upp till 50 procent av fettet i alla recept. Det är ett bra hjälpmedel för den som vill hålla vikten och fortfarande kunna njuta av godsaker. 

Fler nyheter