Tillverkare av medicintekniska produkter

När det kommer till tillverkning av medicin-tekniska produkter gäller det som företag att hitta en bra samarbetspartner, som verkligen är kunnig på sitt område. Plast och Gravyr i  Stockholm är ett företag som tillverkar just detta. De är en tillverkare av plastprodukter och har stor kompetens inom CAD/CAM.  Sollentuna Plast & Gravyr AB såg dagens första ljus 1986, då den finmekaniska verkstaden grundades. Under årens lopp har de specialiserat sig på bearbetning av både plats och aluminium med väldigt små toleranser. 

De är specialiserade på precisionsarbeten, vilket till större den är ett hantverk som kräver stort kunnande och som kräver flera års yrkesskicklighet. Det är en finmekanisk verkstad som till stor del tillverkar medicintekniska produkter. De tillverkar i små till medelstora serier men det händer också att de gör enstaka prototyper som de tar fram till en kund.

Här är kvalitet ett genomgående ord, från tillverkning till att produkten når kunden. De har både säkra och snabba leveranser, vilket är en viktigt del i ledet då de vill leverera en bra totalprodukt.  Plast är ett material som ställer stora krav på att man är väl bekant med både materialet och tekniken för hur det ska tillverkas. Företaget tillverkar hela tiden nya tekniker för att möta kundernas behov. De tekniker som de i huvudsak använder sig av är fräsning, svarvning, kapning,  bockning, montering och limning. En del av deras monteringsarbeten, till exempel dem som är för sjukhussektorn, kräver stor precision då de tillverkar de ingående delarna. 

 

Även om Plast och Gravyr har funnits ett bra tag på marknaden så har deras produktion förändrats lite med åren. Idag har de till exempel utökat sin tillverkning av den medicinsk-tekniska utrustningen. På företaget utför de även garvyrarbeten och tillverkar plastprototyper för alla möjliga slags produkter. Här kan de också hjälpa kunderna från idé till färdig skiss och är därmed en helhetsleverantör för kunden. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *