Upptäck fantastiska bloggar

19 februari 2020
patrick pettersson
Upptäck fantastiska bloggar

Det finns en uppsjö av olika bloggar. Personerna bakom bloggarna erbjuder olika sorters innehåll baserat på målgrupp, personlighet, erfarenhet och kompetens. Att vara bloggare eller influencer har blivit en ny typ av arbete. För att lyckas med sitt bloggande och kunna försörja sig på det behövs ingen universitetsutbildning eller bra referenser, det är otroligt demokratiskt och spännande. Vissa bloggar berör mest yta med inredning eller mode. Andra har djupare innehåll och mål. Det finns bloggar som är inriktade på något väldigt specifikt som hästar, hälsa, konst, musik och massor av andra ämnen.

 

Alla bloggar är inte ytliga

Bloggar kan innehålla viktiga budskap, redskap och tips för såväl fysisk som mental hälsa. Vissa bloggar kan fungera som en hälsosam och peppande snuttefilt för den som vill ha ett mänskligt och naturligt innehåll i kontrast mot alla ytliga konton på sociala medier och bloggar. Det går att blanda drömmar och det vackra i livet med djupa och existentiella frågor. Via bloggar kan man få kontakt med t.ex. utbildade dietister där fokus främst läggs på rådgivning vid ätstörningar och självskador, där bloggaren hjälper och stöttar för en hälsosammare livsstil, både fysiskt och mentalt.

 

Stöttning finns några klick bort

Man kan få hjälp att acceptera sig själv och sin kropp. Det kan kännas lättare att kontakta någon via en blogg än ta beslutet att ringa en vårdcentral och sedan ta sig dit. En bra blogg att besöka är till exempel dreamkeeper. Internet öppnar så många möjligheter för människor som inte har orken eller möjligheten att ta sig ut och träffa människor i den utsträckning man vill. Det går att finna en trygg plats och fina människor på webben. Det kan vara riktig underhållning att följa en intressant blogg. Läsa och bli en del av någon annans vardag i stort och smått. Det är dags att börja upptäcka och utforska.

Fler nyheter