Våga visa upp ditt leende efter en tandreglering

26 februari 2021
Lily Hansen

Är du en av de som idag går och gömmer ditt leende? Tyvärr är det alltför många som gör det. Många tror även att man ska göra reglering när man är barn, annars är det för sent. Men så är det inte, vare sig du är barn eller vuxen kan du få tänderna du drömmer om. 

Skillnaden idag är att du får bekosta det själv som vuxen. Oftast innan man ger sig in på det får man ett kostnadsförslag av kliniken och det finns även de kliniker som kan gå med på delbetalning. Ha en öppen dialog med kliniken och hitta bästa lösningen för dig.

 

Vägen dit 

Känner du dig orolig inför tandregleringen? Hur den ska funka, om den kommer göra ont, hur mycket den kommer att kosta? Tandläkaren kommer noggrant gå igenom med dig vad som kommer göras och när det görs. Idag finns det många olika lösningar på tandreglering. 

Sätter man in en tandställning gör inte detta ont, det kan spänna lite däremot. Skulle man behöva finns det bedövning att få, men inför regleringen är detta inget som behövs. Det är kostsamt att göra en reglering, men väl värt det om det får dig att må bättre och slippa eventuell smärta.

 

Klinik för dig 

Letar du efter en klinik som kan utföra din tandreglering kan det vara bra att främst leta i närheten av dig. Kolla även gärna in några olika hemsidor för att få en bild av utbudet. Det kan vara svårt att veta sedan innan vad som ska göras, men ha gärna en klar bild av ditt önskemål. 

Givetvis kommer kliniken sedan efter undersökningen prata med dig om vad som ger bäst resultat. Du hittar olika kliniker om du söker efter det på internet. Här är en bra som dessutom är specialister på tandreglering: http://www.letandreglering.se/ 

Fler nyheter