Våtrumspaneler kan vara väldigt användbara i ett hem

12 april 2021
Cecilia Olsson

När man lagar mat så är det lätt att stänka ner lite här och där. För att underlätta rengöringen och framförallt för att skydda väggen bakom spis, bänkar och diskho så är det viktigt att ha någon form av skydd som hindrar fukt från att tränga in. I de allra flesta kök är det därför kaklat bakom just spis och diskho. Om det skyddet inte finns där eller om man tröttnat på kaklet och vill ha en snabb samt smidig förändring i sitt kök så kan en våtrumspanel vara en riktigt bra lösning.

Fäst våtrumspanelerna direkt på den befintliga väggen

Även i badrum och andra våtutrymmen så är det såklart viktigt att stoppa fukt från att tränga in i väggarna. Också här kan våtrumspanel vara en ypperlig lösning och precis som i köket erbjuder den även en enkel förändring trots att det redan sitter kakel på väggarna. Våtrumspanel kan nämligen fästas direkt på kakel, vilket innebär att man inte behöver riva något för att sätta upp panelen.

Snygga färger och mönster som sätter prägel på rummet 

Hos e-plast.se finns Easywall-våtrumspaneler som är både rep- och värmetåliga samt kan användas både inomhus och utomhus. De kommer i färgerna grönt, grått, vitt och beige för den som önskar en enfärgad panel. Vill man istället ha ett vackert mönster så kan man välja våtrumspanelerna som ser ut som marmor, betong eller trä. De kan verkligen sätta prägel på ett rum samtidigt som de skyddar mot fuktskador.

Man behöver inte begränsa sig till kök och badrum

Våtrumspaneler måste inte heller användas enbart där det finns risk för fukt. En våtrumspanel kan nämligen fungera minst lika bra som en ”featurevägg” i ett sovrum, vardagsrum eller på ett kontor. Det går helt enkelt att hitta flera bra platser där en våtrumspanel kan passa in och skapa förändring.

Fler nyheter