En ytterdörr med fönster ger ljus

12 november 2021
patrick pettersson

Det finns olika modeller på ytterdörrar, från hela till fönsterförsedda. Vissa har en liten glugg, andra en fyrkantig ruta på högkant, och det finns också dörrfönster som ser ut som en lång spalt. Det man väljer är dels en modesak och dels en fråga om ljusinsläpp, för om man har en väldigt mörk hall vill man kanske ha en större ruta i dörren.

Går man förbi en radhuslänga, ser man hur olika val de olika ägarna har gjort. Även om dörrarna till modellen är näst intill identiska, är fönstren mycket varierande. Har grannen en rund glugg, som på en kajuta i en båt, kanske du också vill ha det?

 

Katalog eller hemsida att välja från

Du hittar mycket intressant på nätet när du letar efter en snygg ytterdörr med fönster. Stora företag ger ut kataloger, men många har också ett stort sortiment på hemsidan. Du hittar lätt något som passar dig och din familj.

Det finns klarglas, men också olika typer av frostat glas och mönstrat glas. Du kanske inte vill att någon ska kunna titta in genom rutan, och då väljer du en ruta som släpper in ljus men som inte ger insyn. Utbudet är stort, och alla ytterdörrar med fönster är gjorda i en standardiserad och hög kvalitet.

 

image

 

Säkerheten är viktig

En ytterdörr ska vara robust och stå emot inbrottsförsök. Därför är det så viktigt att hålla koll på gångjärn, förstärkningar, rejäla lås och larm. En stark och gedigen dörr håller tjuven ute. 

Det är också tryggt att bo i ett område där alla dörrar är säkrade, för det gör det besvärligt för inkräktare och det avskräcker från ovälkomna besök. I ytterdörrar med fönster är ofta rutan avpassad så att det inte går att ta sig in genom den. En ruta kan exempelvis vara långsmal, och det ger bra ljus på insidan.

Fler nyheter