Det finns många fördelar med att välja laminerat glas

12 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Härdat glas är något som är användbart inom flera olika områden, bland annat används det till bilrutor och glasdörrar. Det som gör det härdade glaset så bra är att det har större motståndskraft mot temperaturer och tryck än vad obehandlat glas har. Den kanske främsta anledningen till att laminerat glas ofta används är dock att om glaset går sönder så granulerar det i små ofarliga bitar.

Laminerat glas är inte lika osäkert som många andra glasskivor 

Laminerat glas sitter kvar i ramen utan att bilda farliga skärvor. Det gör att laminerat glas är det absolut bästa glaset att välja om det finns risk att vassa skärvor kan orsaka skada om glaset krossas (till exempel om det sitter på en balkong).

Genom att välja härdat glas så minskar man risken för allvarliga skador på grund av att glaset spricker, eftersom det faller ner i mindre bitar istället för sylvassa skärvor. Det går även laminera ihop två stycken härdade glasskivor som gör att det hänger ihop som en sammanhängande enhet om glaset krossas.

laminerat glas

Härdat glas är väldigt starkt

Jämfört med ohärdat glas så är härdat glas flera gånger starkare. Har man till exempel härdat glas som är fem millimeter tjockt så har det samma brytstyrka som en tolv millimeter tjock skiva av ohärdat glas. Det härdade glaset är konstruerat så att det ska klara högre tryck utan att krossas.

En trygg leverantör av laminerat glas

Den som är i behov av laminerat glas av hög kvalitet kan vända sig till Mirit Glas. Det är ett företag som tillhandahåller ett brett sortiment av glasprodukter som alla tillverkas på beställning. De levererar produkter anpassade efter kunders önskemål för att kunna möta de behov som finns.

Mirit Glas besitter gedigen kunskap om materialet glas, har stort engagemang samt god kunskap om marknaden. Mirit Glas bildades 1952 och blev då Danmarks första glashärdningsföretag, idag har de kunder i hela Skandinavien. Läs mer på https://miritglas.com/se/produkt/hardat-glas/.

Fler nyheter