Effektiva behandlingar mot ärr

21 juni 2020
Lily Hansen

Så gott som alla människor har ärr någonstans på kroppen, somliga fler och andra färre. Det kan handla om ärr från alla cykelvurpor man gjorde som barn, från en operation eller kanske från en jobbig tonårstid med mycket akne. Beroende på var ärren är placerade, kan man känna sig olika bekväm med att ha dem. Ett litet ärr på låret eller på ryggen är kanske inte hela världen och något de flesta kan leva med, medan ärr i ansiktet kan vara betydligt mer utmanande för självkänslan. Lyckligtvis behöver man inte finna sig i dem om man inte vill – idag finns nämligen flera bra ärrbehandlingar att testa. 

 

Olika typer av ärrbehandlingar

Ärr kan behandlas framgångsrikt på flera olika sätt. Det finns t ex en hel del hudvårdsprodukter framtagna för att specifikt användas på ärrad hud. Många av dem verkar genom att bl a bygga upp hudens egna fettlager, släta ut och bleka vävnaden i ärret. En sådan behandling är skonsam och kräver inget kirurgiskt ingrepp eller liknande, vilket gör att den kan vara bra att börja med. Microneedling, laser och fillers är andra behandlingar som ofta har god effekt på ärr, men som är lite mer invasiva och som kostar lite mer. Har du något besvärande ärr du önskar bli av med? Prova laserkirurgi, microneedling eller fillers i stockholm. Där finns gott om bra kliniker att välja mellan, och ett brett utbud av olika slags ärrbehandlingar. 

 

 

Resultatet kan ta tid

Det är viktigt att känna till att ett positivt resultat av en ärrbehandling inte kommer på en gång, vare sig det gäller krämer eller någon form av ingrepp. Det tar nämligen tid att reparera hudens vävnad. Ge därför inte upp bara för att du inte ser resultat efter första eller andra behandlingen. Fortsätt försöka, fokusera på de små framstegen och våga ha tålamod med att resultatet kommer. 

 

Fler nyheter